Kunstarchief
Netty van Zetten uit Barendrecht heeft ge-exposeert tot 22 januari 2024 in de vitrine van de Oasezaal met een klein deel van haar unieke werk. Fantasievol vormgegeven objecten van epoxy, kleurrijke inktwerken en keramiek.
Zij geeft naast het maken van eigen werk ook workshops in haar atelier aan de Noldijk 105 in Barendrecht.
Voor meer van haar werk kijkt u op: www.netttyvanzetten.nl


Arie de Groot heeft ge-exposeert in diverse ruimtes in HNDH met zijn prachtige natuurfoto's. Natuur is altijd zijn grote passie geweest. Op zijn fiets, met zijn camera ging hij op zoek naar het perfecte plaatje
Sinds augustus woont Arie in de Buitensluis. Fotograferen lukt niet meer.
Tijdens de expositie kon worden geboden op één van zijn foto’s.
De opbrengst ging naar De Buitensluis.
Hetty Kuipers, geboren in Strijen, maakt prachtige schilderijen, houdt van realistisch, maar vindt zelf dat ze nog geen eigen stijl heeft. Ze heeft ook al een paar keer in opdracht geschilderd. Zelf zegt ze dat haar werk wellicht te omschrijven is als surrealistisch
"In 2015 ontmoette ik Jenny van Kralingen, die mij heeft overgehaald om te gaan schilderen. Jenny is veel te vroeg overleden, maar ik ben blij dat ik haar heb mogen leren kennen. Ik ben op les gegaan bij Roel Bouman. Hij leerde mij vrij te worden in mijn creativiteit. Daarna ben ik voor de puntjes op de i op les gegaan bij Adam van der Hoek. Hij zei: ”Je mag drie jaar blijven en dan moet je op eigen benen staan.
Ik heb een brede interesse, maar nog geen eigen stijl. Surrealistisch vind ik erg leuk. Ik heb ook al een paar keer in opdracht geschilderd. Ik zeg altijd: “Ik rommel maar wat en als ik tevreden ben stop ik."
.


Jan Bijl is ook al vele jaren bezig met keramiek. Zijn inspiratie komt vooral uit de natuur. Portretten en experimenteren met glazuur vindt hij erg boeiend.
Ook zijn werk kon u vinden in de vitrine.
Truus Hoogvliet is al jaren creatief op verschillende vlakken: met naald en draad, met schilderen, met klei, of ze is in haar tuin bezig.
Zij heeft ge-exposeert met haar prachtige keramiek in de vitrine in de Oasezaal.


Beeldend kunstenaar Heleen Velthoen toonde de afgelopen maanden haar werk in Numansdorp.
Intuïtief begint ze met kleuren te kiezen en gaat aan het werk zonder precies te weten welke richting haar schilderijen zullen gaan. Soms is ze in gedachten en ziet ze later het werk op het linnen doek vorm krijgen. De focus ligt op het proces en de ontwikkeling van het schilderij. Durven loslaten.
Ze gebruikt verschillende materialen zoals zand, hout, stof, cement, wol, acryl, olieverf, was, inkt…
Daarnaast creëert ze verrassende effecten door soms iets weg te laten, met een spons te wissen.
Heleen schildert al jaren met plezier en wordt geïnspireerd door het kijken naar kunst in musea.
Petra Kleinendorst heeft zowel de liefde voor textiele handwerken als de Hoeksche-waardse natuur van jongs af aan meegekregen.
De combinatie van deze twee is terug te vinden in haar textielwerk, vaak schilderijtjes met landschappen en natuurtaferelen, soms ruimtelijk werk, traditioneel of modern.
Ze maakt ook viltwerk met wol van de schapen uit de Hoeksche Waard, waar mogelijk geverfd met planten uit de buurt. Wol is een bijzonder materiaal, warm en op velerlei manieren te bewerken.
Ze volgt regelmatig cursussen om nieuwe technieken te leren of zich te verbeteren.
Er is zo’n veelzijdigheid in het werken met een lapje stof, een naald, draad of wat wol, met de hand of machinaal, eventueel in combinatie met andere materialen: echt handwerk!
Van 2 september tot 23 november 2024 heeft u in het Numans-Dorps-huis de expositie kunnen bezichtigen met schilderijen van Denise Tchai en keramiek van Conny Pols en haar cursisten.
Denise Tchai laat zich verwonderen door de wereld om haar heen en dat is terug te zien in haar werk. Out of te box denken is de kunstenaar niet vreemd. Een meters hoge lolly of een non met een enorme neon in uitdagende pose. Hoe uitbundiger hoe beter. Tchai kiest niet voor een stijl, de ene keer olieverf, acryl of aquarel al dat niet gecombineerd met neon en ze vindt het te gek om al haar creativiteit in een nieuw werk te stoppen. Van een abstract schilderij tot een portret, één ding is zeker: achter haar schildersezel is zij het gelukkigst. Het werk van Denise is niet alleen te zien aan de muren van het Numans-Dorps-huis maar ook op Instagram: tchai_art.



Conny Pols en zes van haar cursisten exposeren een selectie van hun keramiekwerken in het NumansDorpsHuis Tijdens de keramieklessen hebben ze allemaal unieke stukken gecreëerd, van kopjes en borden tot handgemaakte objecten. Het resultaat is een prachtige, gevarieerde collectie.
Conny vindt het geweldig om haar kennis te delen en geniet ervan om te zien hoe iedere cursist zijn of haar eigen draai geeft aan de kunst van het werken met klei. De expositie toont het talent van Barbera Niewenhuizen, Carin van der Kaaden, Claudia Parren, Ingeborg Vermond, Janneke Leng, Lies Palthe en Conny Pols zelf.
Sommige werken zijn te koop, dus kom vooral langs en laat je inspireren door wat je allemaal met klei kunt maken! Wil je zelf aan de slag? Meld je dan aan voor de lessen via de website www.connypols.nl of neem contact op via 06-43561164.
Hetty en Jaap Vrijland zijn in 2004 in de ban geraakt van het glas. Ze hebben verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van glasbewerken, glas-in-lood en brandschilderen en hebben zich hierna vooral bekwaamd in de fusing- en castingtechniek. Deze vorm van glas bewerken spreekt ze het meeste aan omdat ze daar hun fantasie en gevoel het best in kwijt kunnen. Ze maken objecten, voor binnen en buiten, en sieraden van glas.
De sokkel of omlijsting is gemaakt van RVS, cortenstaal, metaal, natuursteen of zilver. Omdat Jaap deze ook zelf maakt ontstaat een mooie combinatie met het glas.
Jaap werkt meestal abstract en mag ook graag beeldhouwen.
Hetty schildert ook graag en werkt meestal figuratief. Zij heeft mens en natuur als inspiratiebron.
Ze vinden het fijn om andere mensen mee te laten genieten van de schoonheid als het licht op of door het glas speelt.


Bernardus Muller is een inspirerend figuur wiens leven en kunst diepgaand zijn beïnvloed door zijn ervaringen en de geavanceerde technologieën van zijn tijd. In 2010 kreeg Bernardus de diagnose ALS, een keerpunt dat hem ertoe bracht zijn carrière als ondernemer achter zich te laten en een nieuwe passie te vinden in de wereld van de kunst, aangedreven door de kracht van Kunstmatige Intelligentie (AI).
Gebonden aan een rolstoel en afhankelijk van een beademingsmachine , heeft Bernardus de conventionele grenzen van schilderen en beeldende kunst doorbroken door gebruik te maken van eye-tracking technologie. Dit stelt hem in staat om te communiceren en te creëren door alleen zijn ogen te gebruiken. Deze technologie, gecombineerd met door hem zelf getrainde AI-modellen, maakt het mogelijk voor Bernardus om complexe en emotioneel geladen kunstwerken te genereren, die niet alleen een weerspiegeling zijn van zijn persoonlijke strijd en veerkracht, maar ook van zijn onvermoeibare creativiteit.
Bernardus' werk is een fusie van traditionele kunstconcepten en de grensverleggende mogelijkheden van machine learning, waarbij elk stuk een samenspel is van menselijke emotie en mathematische precisie. Zijn collecties, zoals de Treeway Series II, tonen abstracte interpretaties van natuurlijke scènes en emotionele landschappen, die dieper ingaan op thema's zoals overleven, doorzettingsvermogen en de esthetische schoonheid van de natuur.
In zijn aanstaande tentoonstelling in Numansdorp biedt Bernardus een unieke kijk op hoe AI zijn artistieke expressie heeft getransformeerd. Bezoekers krijgen de kans om direct te ervaren hoe kunst en technologie samensmelten in zijn werken, en hoe deze technologieën hem in staat stellen te blijven creëren ondanks de beperkingen die zijn ziekte met zich meebrengt.